Esencia jógy – Dech

Velmi si vážím toho, že do našeho studia opět přijala pozvání výjimečná žena a úžasná lektorka, Katarína Mikulandová. Je zakladatelkou Jóga Ateliéru v Praze a jóga je její radost, vášeň a život. Věnuje se jí dlouhé roky. 

V pátek 20. září se s ní můžete těšit na 150 minutový workshop tentokrát na téma: Dech – dýchání – prodýchání.

Jóga je především o dechu. Pokud praktikujeme pouze pozice (ásany) a zapomínáme u toho vést dech, pak pouze cvičíme, ale nepraktikujeme jógu. Ta začíná až prvním vědomým opravdových nádechem.

Jak vlastně dýcháme? Kam směřuje pozornost, tok dechu, energie? Kam se projektuje dechová vlna, napětí či bolest? Je to vědomé? Vnímáme kdy dochází k zádrži dechu a proč tomu tak je? Jak je to možné, že při naročnějších pozicích či sekvencích přestáváme dech ovladat a vnímat? Proč naše pozornost utíká ke kvantitě a ne ke kvalitě? Čas pro kvalitní, výživný, plnohodnotný dech … v malých zdánlivě jednoduchých pozicích/aspektech jógy i života až k náročným/těžkým sekvencím/situacím v životě.

Předchozí zkušenosti s jógou jsou výhodou, ale zacvičí si i vnímavý začátečník. Nenechte si ujít tuhle krásnou příležitost, setkání i prožití jógové praxe pod jejím vedením.

Těšíme se na vás!

KDY: 20.9.2024
ČAS: 18:00 – 20:30
CENA: 690,-

Počet míst je omezen. Rezervujte si své místo na info@mbjoga.cz